sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Cheddar-olutkeitto


Tarjosin tätä Anna Olsonin taannoin ohjelmassaan Annan mehukas keittiö valmistamaa juustoista keittoa nimipäivävierailleni paahdetun sekaleivän kera. Niin hyvin maistui, että yhtään kuvaa en annoksesta ehtinyt ottaa. Vain tyhjä pata jäljellä :)

Johtuneeko Olvin kolmosesta, jota laitoin, mutta mausta tuli mielestäni hieman karvas, joten laitoin joukkoon pari pientä sokeripalaa. Ne tasoittivat makua kummasti.

Keitto joutui hetken odottamaan, kunnes ensimmäiset vieraat saapuivat. Juusto oli mielestäni hieman nolosti aavistuksen juoksettunut, ei se silti makuun vaikuttanut. Jos ei mennyt putkeen tämä soppa, niin ei mennyt syntisen suklainen kakkukaan, jota tarjosin kahvin kanssa. Siitä tuonnempana. Ei kahta ilman kolmatta, joten jännityksellä odotan, mitä hauskaa vielä saan tänään aikaiseksi...

2rkl voita
1 sipuli
½ punaista paprikaa (jos pieni, niin kokonainen)
1dl vehnäjauhoja
½l täysmaitoa
½l kanalientä
1pll olutta (vaaleaa)
1 valkosipulinkynsi
1tl sinappijauhetta
ripaus cayennepippuria
350g mietoa cheddaria
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
(suolaa)

Kuutioi sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilassa/padassa sulatetussa voissa kohtalaisella lämmöllä noin viisi minuuttia.

Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin sipuli-paprikapaistoksen joukkoon, ennenkuin lisäät nestettä. Vähennä hieman lämpöä ja lisää vähitellen maito joukkoon. Sitten kanaliemi ja olut. Raasta valkosipulinkynsi keiton sekaan ja mausta sinappijauheella sekä cayennepippurilla. Sekoita lopuksi sekaan raastettu juusto. Kun juusto on sulanut, rouhi joukkoon vielä hieman mustapippuria, sokeria ja tarkista suola.

Halutessasi voit säästää juustoraasteesta hieman koristeeksi keittoannoksiin. Tarjoa lisäksi esim. rapeaa maalaisleipää.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää keittoa! Oluesta voi siis nauttia näinkin.

Heli kirjoitti...

Niinpä... Eksyin sinne oluthyllyjen väliin, kun ei tule muuten ostettua! Mukavanmakuinen keitto :)