lauantai 12. helmikuuta 2011

Tomaattimunakas


Oikein hyvää helmikuista lauantaita! Ulkona näyttää olevan pikku pakkanen, -12 astetta, ja ilma selkeä. Hieno päivä tulossa. Suunnitelmissa kauppareissu ja sitten synttärikakun tekoon. Kakku tulee 4-vuotissynttäreitä juhlivalle Onnille.


Tällä aamupalalla jaksaakin pitkälle päivään. Ihanalle maistui tomaatti ja valkosipuli munakkaassa. Suosittelen!


2tl voita
1 isohko tomaatti
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1rkl rucolaa silputtuna
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
3rkl kylmää vettä
½dl mozzarellaraastetta

Kuutioi tomaatti ja laita pannulle voissa paistumaan kohtalaisella lämmöllä (ei siis tulikuumalle pannulle). Raasta valkosipuli sekaan ja lisää rucola. Sekoittele lastalla.

Vatkaa kananmunia hieman, että munakkaasta tulee kuohkea. Lisää mausteet ja vesi. Kaada munakasmassa pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Liikuta massaa lastalla, jotta munakas paistuu tasaisesti.

Kun munakas on saanut kauniin kultaisen paistopinnan, lisää juustoraaste ja käännä varovasti taitteelle. Valuta tai kumoa varovasti lautaselle.

VINKKI! Munakasta ei saa paistaa kuivaksi, vaan se on valmis, kun massa on vielä hieman kosteaa. Älä paista liian korkeassa lämpötilassa.

Voit loppupaistaa munakkaan uunissa. Laita munakas uunin keskitasolle 150 asteeseen noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. Munakas kohoaa kauniisti uunissa viimeisteltäessä.

Jos munakkaan taittaminen ei repeämättä onnistu, niin saat kauniimman pinnan päälle, kun kumoat munakkaan lautaselle.

4 kommenttia:

Nyt kutsuu mua Kuusamo kirjoitti...

Hei! On aina mukava katsella tätä blogia ja katsoa mitä ihanaa Heli on kokkaillut. Kuusamossa aamulla -28 joten nyt tänään tarvii kuumaa keittoa tai jotain. Eilen kyllä keitin linssisoppaa johon laitoin vain purkin tomaattimurskaa ja porkkanoita. Kyllä sitä nälkään soi vaikka ei voi sanoa "kurmee ruuaksi". Hyvää viikonloppua kaikille blogin kävijöille.

Heli kirjoitti...

Heippa Kuusamoon! :) Teillä on jo kunnon pakkanen, tuolla semmonen ulkoiluilma! Ja ihhanaa, aurinko paistaa!

Linssisoppa on hyvä ruoka, siitä saa proteiinia, vaikka laittaisikin kasviksia sekaan. Varmasti oli hyvvää :)

Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Namskis! Näyttääpä taasen hyvältä ja epäilemättä myös makukin kohdillaan!:) Olet kyllä loistokokki! ;)

Aurinkoista viikonloppua!!

Heli kirjoitti...

Hello Heidi ja aurinkoista viikonloppua sinullekin :) Kiva, kun piipahdit!

Namskis tosiaan isolla ännällä, oli hyvää ja teen varppina toistekin!