perjantai 25. maaliskuuta 2011

Maijan mahtava tonnikalapiirakka


Voi taivas, että on hyvää tämä piirakka! Ystäväni Maija oli sitä ihan salaa kiikuttanut työpöydälleni palasen eilen. Oli ihan pakko tehdä itsekin :)

Harvoin käytän aromisuolaa maustamiseen, paitsi popcorneihin, joita tehdään harvemmin kuin harvoin. Sopii tähän tosi hyvin ja varmaan voi korvata yrttisuolalla, jossa ei ole arominvahvennetta. Ja pienestä jälkipotkusta huolehtii ripaus cayennepippuria!

Tätä kannattaa kokeilla, suosittelen lämpimästi! Kiitti Maija tästä tosi herkullisen ja ruokaisan piirakan ohjeesta :) Ihan ei ehtinyt piirakka jäähtyä, kun piti päästä maistamaan..



Myllyn Paras pyöreä piirakkapohja suolaiselle piirakalle
2 sipulia kuutioituna
½ punainen paprika kuutioituna
nokare voita
hyppysellinen timjamia
hyppysellinen oreganoa
2prk (Abban vaalea) tonnikalaa vedessä
1dl oliiveja
2prk (á 1½dl) creme fraichea
loraus (ruoka)kermaa
2 kananmunaa
hieman aromatia (aromisuolaa)
mustapippuria
1dl emmental-raastetta

Painele taikina tasaisesti pyöreään vuokaan niin pohjalle kuin reunoillekin. Pistele taikina ja laita päälle leivinpaperi sekä herneitä tai riisiä. Esipaista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

Kuullota sipuli- ja paprikakuutiot voissa. Mausta timjamilla ja oreganolla. Sekoita creme fraiche, loraus kermaa ja kananmunat keskenään. Mausta mustapippurilla ja aromisuolalla. Valuta tonnikala ja viipaloi oliivit.

Ota pohja uunista ja levitä ensin sipuli-paprikaseos, sitten tonnikala ja oliivit. Kaada kerma-munaseos päällimmäiseksi ja paista 200 noin 30 minuuttia, kunnes kerma-munaseos näyttäisi hyytyneen.

Ripauta piirakan pinnalle hieman cayennepippuria ja ripottele päälle juustoraaste. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jätän tämän kommentin myös tänne eli en käytä aromisuolaa vaan Aromat

Heli kirjoitti...

Ok :), no aromisuolassa voi olla muitakin makuaineita kuin sipuli ja valkosipuli niinkuin Aromatissa. Kuitenkin niissä kaikissa on arominvahvennetta, yleisimmin natriumglutamaattia, joka korostaa ruoka-ainesten makua.

Aili Inkeli kirjoitti...

Mulla on joku piirakkabuumi menossa ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Pakkoko sitä lohta on aina tunkea joka paikkaan...

Heli kirjoitti...

Onnistuu varmasti lohellakin, vaikka toisaalta se on itsessään rasvainen kala ja tuohon tulee tuota ranskankermaa ja kermaa :) Mutta kokeilet ja kerrot sitten!

Miäs kirjoitti...

Herkullinen ja ruokaisa piirakka! Tällä jaksoi ylitöissäkin painaa.

Heli kirjoitti...

On kyllä harvinaisen herkullinen tonnikalapiirakaksi! Niin hyvää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meinaan kokeilla tätä viikonloppuna, varmasti tulee perheeltä plussat kotiin !

Heli kirjoitti...

Sen voin taata! :) On kyllä herkullinen piirakka, ISOnam :)