sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Omena-juustotaskut savujuustokermassa

Jos odotit makean suolaista leivonnaista, olen pahoillani. Mietin nimittäin, miten laittaisin possun ulkofilettä taas vähän eri tavalla ja kehittelin tällaisen reseptin joutessani.

Fileestä leikkasin pihvejä, jotka nuijin ja maustoin tuoreella timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Sitten täytteeksi viipale omenaa ja koskenlaskijaa. Leike taittaen taskuksi ja pannulla kaunis väri molemmin puolin. Loppukypsennys uunissa Kippari ruokakermassa, jonka päälle raastoin vielä Kuusamon savustettua Pohjanpoika-kermajuustoa. Kyllä kelepasi syyää!

Ja nyt, kun tämä ruoka on tehty ja maisteltu, niin voisipa oikeastaan tuosta Savu Pohjanpojasta ja omenasta tulla maukas yhdistelmä makeansuolaiseksi kahvitarjottavaksikin!

 800g possun ulkofilettä
1rkl tuoretta timjamia silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa
1 omena (Jonagold)
150g koskenlaskijaa (voimakas)
rypsiöljyä paistamiseen
1prk Kippari ruokakermaa
1prk (2dl) kermaa tai ruokakermaa
2dl Savu Pohjanpoika-kermajuustoa raastettuna

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kuin alat valmistamaan sitä.

Leikkaa fileestä noin 1-1½cm viipaleita. Nuiji viipaleet leikkeiksi. Mausta ne silputulla timjamilla sekä mustapippurilla ja suolalla. Aseta kullekin leikkeelle pala omenaa ja sulatejuustoa. Taita taskuksi ja paina reunat hyvin kiinni.

Kuumenna öljy ja paista lihataskuihin molemmin puolin väri. Laita paistetut taskut uunivuokaan, kaada kermat pannulle, kiehauta ja kaada sitten lihataskujen päälle. Anna hautua uunissa noin 30-40 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla.

Ota vuoka pois uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Lisää vuokaan raastettu savujuusto ja paista uunissa kaunis kullanruskea pinta.

Tarjoa täysjyväriisin tai juurespyreen kera. Lisäkkeenä vaikka babyporkkanoita ja herneitä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä oli tosi hyviä taskuja!

Heli kirjoitti...

Tosi herkullisia. Mukava, kun maistuivat :)