torstai 24. maaliskuuta 2011

Yrtti-fetakepakot (gluteeniton)


Vuorossa harvoin tehtyjä, mutta hyväksi havaittuja yrttisiä ja juustoisia kepakoita Helin tapaan. Joskus muinoin laitoin näihin Arlan feta-oliiviraejuustoa, liekö sellaista enää edes markkinoilla?

Tunnustettakoon, että aluksi meinasin tehdä fetalla täytettyjä lihapullia, mutta sitten hoksasinkin, että voin jättää korppujauhon pois, voi kyllä muutenkin, kun hienonnan fetaa jauhelihamassan joukkoon. Yrtteinä tuoretta timjamia ja ruohosipulia sekä kuivattua oreganoa.

Ehkei näistä tullut esteettisesti kaikkein parhaita, mutta maku se on, joka ratkaisee :) Ja jos haluaa, niin voihan noihin tyrkätä komistukseksi jotkut tikut sitten!

Tarjoa kepakoiden kanssa esim. kasvis-oliivicouscousia.



500g naudan paistijauhelihaa
1rkl rypsiöljyä
1prk (200g) feta-juustoa
2 kananmunaa
1tl suolaa
1rkl tuoretta timjamia
1rkl tuoretta ruohosipulia
1tl kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä

Hienonna timjami ja ruohosipuli sekä feta-juusto. Juustosta voi jäädä isompiakin sattua. Sekoita kaikki taikinan ainekset hyvin sekaisin ja anna vetäytyä hetken aikaa.

Muotoile taikinasta tasakokoisia pötköjä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja: