perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kermainen valkosipulikeitto

Pitkänperjantain lounasmenun alkupalaksi passeli keitto. Jos kuuluu pääsiäiseen kananmunat, niin kuuluu siihen valkosipulikin.

Näin keittoa valmistettavan Die Küchenschlacht-ruokaohjelmassa joskus helmikuussa. Melkein yhtä pitkään se on roikkunut tuolla tulossa olevissa kokkauksissa. Nyt tarjoutui oivallinen tilaisuus todella herkullista keittoa. Kaikki tykkäsivät kovasti, vaikka miäs hieman pelkäsi vahvaa valkosipulinmakua.

Lopputulos oli kuitenkin ihanan pehmeä. Yhden aineksen eli sitruunan unohdin laittaa, mutta upposi loistavasti ilman sitäkin. Tarjoilin lisäksi savuPohjanpojalla kuorrutettua maalaisleipää. Suosittelen.


1 iso sipuli
2 valkosipulia
2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
7½dl lihalientä
2½dl kermaa
pari oksaa tuoretta oreganoa
hyppysellinen muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulit. Sulata voi ja kuullota sipuleita kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja lisää sitten lihaliemi, kerma, oregano sekä muskottipähkinä.
Keitä keittoa miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla. Soseuta (voit myös halutessasi paseerata keiton) ja tarjoa juustoisten leipäsiivujen tai krutonkien kera. Voit myös gratinoida keiton uunissa.

Ei kommentteja: