tiistai 12. huhtikuuta 2011

Parsaa ja yrttikuorrutettu jauhelihapihvi Helin tapaan

Liekö sitten kyseessä Helinberg tai Hellenpäri vaiko muuten vaan maukas jauhelihapihvi? Jotakin lihanpuolta sunnuntain päivälliselle ihanan vihreän tankoparsan ja aiolin kera.

Olin vähän liian optimistinen, että paksu jauhelihapihvi olisi 10 minuutissa 150 asteessa kypsä, mutta seuraavalla kerran pidän 15 minuuttia ja sitten vasta yrttikuorrute päälle ja grillin alle. Kokolihapihvi voi jäädä mielellään roseeksi, mutta jauhelihapihvin tykkään syödä kypsänä.


500g naudan paistijauhelihaa
1 pieni sipuli
1dl kermaa
1 kananmuna
½tl valkopippuria
1tl Herbamare Spicy Pikant-yrttisuolaa
2 pekoniviipaletta/pihvi

yrttikuorrute:
1dl vaaleaa leipää
1dl yrttejä silputtuna (tässä: persiljaa, rucolaa, basilikaa)
2rkl öljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita jauhelihataikina hyvin sekaisin ja anna vetäytyä sillä aikaa, kun teet yrttikuorrutteen.
Jos sinulla on silppuri, käy yrttikuorrutteen tekeminen helposti koneella. Kaikki ainekset koneeseen ja vähän vauhtia, niin kuorrute on valmis. Voit hyvin hienontaa ainekset käsin ja sekoittaa sitten kaikki ainekset sekaisin.
Muotoile pihveistä tasakokoisia, paksuhkoja pihvejä. Kääri pihvin reunoille pekoniviipaleet. Paista pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit uunivuokaan ja huuhtele tilkalla vettä pannulta maut mukaan.

Laita 150 asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi. Kun pihvin sisältä painaen tulee kirkasta nestettä, liha on kypsää. Levitä yrttikuorrute pihvin pinnalle ja paista siihen kaunis pinta uunin grillivastuksen alla.
Tarjoa vastakeitetyn vihreä tankoparsan ja aiolin kera.

4 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Taas ne tekee sitä! Parsaa!

Heli kirjoitti...

Joo, niin kauan kuin kaupanhyllyt ovat tyhjät :)

Miäs kirjoitti...

Parasta jauhelihapihviä ikinä ja parsakin oli herkullista!

Heli kirjoitti...

Vannoutunut ruokieni ihastelija ja maistaja :) Kiitos!