torstai 2. kesäkuuta 2011

Raparperi-kookoskeikauskakku

Sain eilen töihin suoraan toimitettuna kesän ensimmäiset raparperini, kiitos!

Heti lähti mieli laukalle, että mitähän näistä tekisin ja jotain uutta kokeilisin. Vuosia sitten minulla oli tosi hyvä Painonvartijoiden raparperikeikauskakun ohje, mutta johonkin olen sen kadottanut. Nyt katselin ohjetta googlettamalla ja päädyin tekemään omanlaisen version. Ja jo taikinan perusteella olin varma, että keikauksesta tulisi herkullinen.

Karamellisoin voita ja fariinisokeria ensin uunissa. Sitten asettelin palastellut raparperit pystyyn vieriviereen vuoan pohjalle, mehevä kookoksenmakuinen taikina hunnuksi ja uuniin. Raparpelissä meni hetki, mutta kakku näyttääkin hyvältä, eikös vain?



50g voita
1dl fariinisokeria
6-7 raparperinvartta
2 kananmunaa
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kookosjauhoa tai - hiutaleita
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
100g voita sulatettuna
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita halkaisijaltaan 24cm uunivuoan pohjalle voi ja fariinisokeri. Laita karamellisoitumaan uuniin noin 10 minuutiksi.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää puolet vehnäjauhoista, kookosjauho, leivinjauhe sekä maito. Sekoita hyvin ja lisää vielä loput vehnäjauhoista sekä sulatettu voi.
Huuhtele ja kuivaa raparperinvarret. Leikkaa noin 1½cm paloiksi ja lado pystyyn uunivuoan pohjalle. Kun karamellisoitu voi-sokeriseos jähmettyy, raparperit tarttuvat kiinni. Levitä päälle varovasti taikina ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Irrota kakku varovasti vuoanreunoilta ja kumoa tarjoilulautaselle. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

No kertakaikkiaan herkullisen näkönen, siinä on tollasta tarte tatin meininkiä! Tällasia ideoita lisää. -J

Heli kirjoitti...

Kiitti Jaana! Ajattelin aluksi, että onkohan nuo keskimmäiset raparperit kypsyneet, mutta kypsää oli ja ihanan kirpeyden kera mehevän kookoksenmakuinen kakku, nam :)