lauantai 6. elokuuta 2011

Savulohi-pinaattipiirakka (gluteeniton, munaton)

Kesäiseltä uusien pottujen ja savulohen aterialta jäi jälkimmäistä, joten tekaisin siitä piirakan. Löysin kaveriksi suomalaista pinaattia. Tein piirakan sunnuntaivieraita silmällä pitäen. Tarjolle piti saada jotain gluteenitonta.



piirakkapohja:
3dl gluteenittomia jauhoja
75g voita
2-3rkl kylmää vettä
täyte:
1-2 kesäsipulia
2-3 uuden sadon valkosipulinkynttä
150g tuoretta pinaattia
nokare voita
suolaa&mustapippuria myllystä
300g savulohta
3tl kapriksia
100g juustoraastetta (punaleimaemmental)
2½dl kermaa
Nypi jauhot voihin ja sekoita taikinaksi lisäämällä kylmää vettä sen verran, että taikinasta tulee kiinteä, mutta sen voi hyvin painella piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hieman voissa ja lisää pinaatti, joka on huuhdeltu ja lehtiruodittu poistettu. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.
Poista kalasta ruodot ja silppua kulhoon pieneksi paloiksi. Lisää kaprikset, sipuli-pinaattiseos, juustoraaste sekä kerma. Sekoita hyvin ja levitä piirakkapohjalle.
Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja: