lauantai 3. syyskuuta 2011

Tom Kha Kai eli thaimaalainen kookos-kanakeitto Helin tapaan

Ruokaideat kehittyvät omassa päässä myös kokkaamisen yhteydessä. Aluksi oli tarkoitus tehdä paistettua kanaa ja nuudelia, mutta lopputulos olikin tukevahko keitto. Ja ihan tarkoituksella sitten loppujen lopuksi!

Koska minulla on yäk-en-syö-suhde tuoreen korianterin kanssa, en sillä tätäkään ruokaa sotkenut. Korianterinsiemenistä olisi tosin voinut ehkä hieman sitruunaista vivahdetta saada vielä ruokaan, vaikka olipa noita makuja ihan riittävästi.

Tämä ruoka syntyy muuten aika nopeasti, kunhan varaat kaikki ainekset wokin viereen valmiiksi.


2rkl maapähkinäöljyä
2-3rkl punaista thai-currytahnaa
1rs (300-400g) broilerin maustamatonta filesuikaletta
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
1pss thai wokkivihanneksia (tai esim.  minimaissia, bambuversoja, paprikaa, ohuita vihreitä papuja)
hieman murskattua nuudelia (kourallinen)
1rkl kalakastiketta
½tl chilirouhetta
(ripaus jauhettua korianteria tai loraus sitruunamehua)
1prk (400g) kookosmaitoa
1dl vettä
Kuumenna öljy ja lämmitä currytahnaa ennenkuin lisäät broilerin filesuikaleet. Kuullota broileria currytahnassa hetki. Lisää suikaloidut sipulit ja pian perään vihannekset. Anna muhia hetki ja lisää vielä murskattu nuudeli. Mausta kalakastikkeella ja ripauksella chilirouhetta. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes nuudeli on pehmennyt. Tarjoa heti!

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Mulla on aivan samanlainen suhde tuoreen korianterin kanssa! En ikinä oppinut syömään sitä, kun se nyt vaan maistuu saippualle vaikka miten olis ruoka muuten maustettu.
Vaan kylläpä tuli tämän myötä ikävä thai-ruokaa! Flunssakin pysyy kaukana, kun tarpeeksi tulista keittoa hörppii :)

Heli kirjoitti...

Hyvä, etten oo ainoa, jolle korianteri ei maistu. Nam, oli hyvvää keittua :)