maanantai 31. lokakuuta 2011

Kaalipataa savukyljellä ja beluga-linsseillä höystettynä

Tänä syksynä olen oikein intoutunut laittamaan erilaisia kaaliruokia. Siksipä laitoin sille oman linkityksensäkin, joten linkitän myös kaikki aiemmin kaalta sisältäneet ruoat ja leivonnaiset.

Tämä pata sai idean saksalaisesta linssimuhennoksesta, johon laitetaan herkullista savukylkeä. Vihreiden linssien sijaan käytinkin itselle uutta tuttavuutta beluga-linssejä. Mistä lie linssit nimensä saaneet, mutta muistuttavathan ne toki samannimistä kaviaaria.

Linssien keittoaika on tosi lyhyt, noin kymmenen minuuttia, mutta eivät kuitenkaan muussautuneet padan poristessa tunnin verran ja seuraavana päivänäkin olivat ihan kuosissaan. Ne eivät myöskään ole voimakkaanmakuisia, joten sopivat vallan hyvin linssejä koemielessä kokkailevalle.


300g savukylkeä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
nokare voita
1dl beluga-linssejä
½l vettä
500-600g valkokaalta suikaloituna
1rkl tummaa siirappia
1tl kuivattua meiramia
mustapippuria myllystä
suolaa
Poista savukyljestä kamara ja kuutioi. Suikaloi sipulit. Kuullota savukylkikuutiot ja sipulit padassa voinokareen kanssa. Lisää huuhdellut linssit ja sekoittele hetki. Kaada mukaan vesi sekä suikaloitu kaali. Mausta siirapilla, meiramilla sekä pippurilla ja suolalla.
Anna hautua miedolla lämmöllä tunti kannen alla. Tarkista maku ja tarjoa. Erittäin hyvää seuraavanakin päivänä, jos pataa jää :)


2 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

Ai, ai. Kaali on sitten hyvää kaikissa muodoissaan. Meidän huushollissa syödään usein kaalia, koska yritetään vähän "skarpata" sen suhteen mitä syödään :)

Heli kirjoitti...

Näin on Jaana! :) Tein viime viikolla eka kertaa kaalikeittoakin, joka ollut lapsesta saakka inhokkiruokaa. Nyt se maistui oikein hyvältä. En tosin keittänyt kokolihasta, vaan jauhetusta sellaisesta ja sen ruskistin. Vaikuttanee sekin lopputulokseen :)