maanantai 31. lokakuuta 2011

Mirrin kinuskikakku

Mirri vietti puolipyöreitä synttäreitään ja toivoi tarjolle kaakkua. Sovittiin, että teen hänen lempparitäytekakkunsa. Mirrin isoäiti oli tehnyt aikoinaan maailman parasta kinuskikakkua vaniljaisella täytteellä. Mitään muuta kakkuun ei tulekaan. Koristeeksi värikkäitä nonparelleja vain.

Makustelin mielessäni, miltä kakku mahtaisi maistua ja se maistui todella hyvältä. Iso kakku hävisi parempiin suihin alta aikayksikön :)

Kakkuohje sopinee neljän munan kakulle. Moninkertaistin ohjeen Mirrin kakkuun.


vaniljakreemi:
4dl kermaa
4 keltuaista
3rkl perunajauhoja
2rkl sokeria
3tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kuumenna teflon-kattilassa paksuksi kastikkeeksi. Levitä täyte lämpimänä sokerikakkukerrosten väliin.
kinuskikuorrute:
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
Keitä kermasta ja fariinisokerista paksu kinuski ja levitä se kakun päälle hieman jäähtyneenä.
Lisäksi tarvitset vispikermaa ja tomusokeria pursotuksia varten ja värikkäitä nonparelleja koristeluun.

Ei kommentteja: