perjantai 4. marraskuuta 2011

Chili-suklaakana

Työkaverini Tuulia hihkaisi taannoin tehneensä todella hyvää ruokaa edellispäivänä. Enpä olekaan tainnut käyttää suklaata ruoanlaitossa, kaakaojauhetta kylläkin. Tuulian kehut kuulostivat niin vakuuttavilta, että olihan hänen ohjettaan kokeiltava.

Tarjosin chili-suklaakanaa tagliatellen kanssa ja kyllä maistui. Seuraavalla kerralla laiton ehkä vain puoli ruokalusikallista kanelia, koska se aluksi maistui läpi. Seuraavana päivänä maut olivat jo tasaantuneet. Ja pitää muuten paikkansa, mitä Tuuliakin minulle ohjeen ohessa kirjoitti: "Maistuu muuten aina vaan paremmalta mitä enemmän syö :)"


5 broilerin ohut leike-fileitä (Atria)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1 tlk chilitomaattimurskaa (minulla oli Rainbow)
1 tlk tomaattipyrettä (laitoin 2 reilua rkl)
1 rkl kanelia (½rkl riittää mielestäni)
50g tummaa suklaata (minulla Lidlin uutuus tummasuklaa 64%)
1tl fariinisokeria
mustapippuria
suolaa
Paista korkeareunaisessa pannussa ensiksi kanafileet. Siirrä ne sivuun ja kuullota pannulla sipulit. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja kaneli joukkoon sekä paloiksi pilkottu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike tasaiseksi ja lisää joukkoon kanafileet. Hauduta n. 15min ja eiku syömään :)

Ei kommentteja: