tiistai 8. marraskuuta 2011

Pinaattilohta ruohosipuli-perunamuusipaistoksen kera

Pinaattilohta tein vuosia sitten ja sitä on pitänyt tehdä uudelleen moneen otteeseen. Lohiateria valmistuu helposti ja nopeasti. Tähän ruokaa käyttämästäni lohipalasta piti aluksi tulla lohta Walewskan tapaan, mutta ajattelin, että saattaisi tulla aika raskas syötävä rasvaisesta kalasta. Epäilemättä ateria olisi tullut syötyä, mutta ehkä joku toinen kerta ja siitä kuhasta sitten.

Nyt tein pottumuusin jämästä duchesse-tyyppisen paistoksen pinaattilohen kanssa syötäväksi. Sitä oli mielestäni riittävästi.


n.1kg lohta
2pss pakastepinaattia
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
suolaa
1rkl sitruunamehua
3-4dl perunamuusia
1-1½dl kermaa
2rkl ruohosipulia
1 kananmuna
1dl juustoraastetta
Poista lohipalasta ruodot ja vatsarasva. Laita uunivuoan pohjalle hieman suolaa ja päälle lohipala nahkapuoli ylöspäin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sulata pakastepinaatti pannulla ja raasta/silppua joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurilla, suolalla ja tilkalla sitruunamehua.
Sekoita perunamuusin joukkoon kerma, silputtu ruohosipuli, kananmuna ja juustoraaste.
Nosta lohipala uunista ja poista nahka. Levitä pinaattipaistos kalan päälle ja lusikoi tai pursota perunamassa kalan ympärille. Paista uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes perunapaistos on saanut kauniin kullanruskean värin.
Tarjoa punajuurten kera.

Ei kommentteja: