keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Minttusuklaa-kahvikakku

Äiti leipoi meille herkkuja pääsiäisenä. Minä laitoin muuten ruoat ja jälkiruoankin, mutta leivonnaisia en tehnyt. Sen verran autoin tämän kakun tekemisessä, että rikoin kananmunat ja koristelin kakun seuraavana päivänä. Herkullinen ja kaunis pääsiäiskakku tästä tulikin.

Ohje on suoraan pirkka.fi-sivustolta.


200g voita
10kpl (á 18g) Pätkis-patukoita
3 kananmunaa
2½dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
2dl vahvaa kahvia keitettynä

koristeeksi
1dl tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunamehua
värikkäitä rakeita
Sulata rasva ja paloitellut suklaapatukat miedolla lämmöllä kattilassa.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.

Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l). (Taikina on melko löysää.)

Paista 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sekoita tomusokerista ja vedestä pursotettava seos. Lusikoi seos pienen muovipussin kulmaan, leikkaa kärkeen reikä ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Voit myös varovasti valuttaa sokerikuorrutetta lusikalla kakun päälle ja reunoille, kuten minä tein. Viimeistele karamellirakeilla.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää!

Heli kirjoitti...

Ja kaunis, vaikka itse sanonkin ;)