lauantai 7. huhtikuuta 2012

Rosmariini-valkosipulimarinoidut karitsan sisäfileet aterialla

Pitkäperjantain lounaaksi söimme nautinnolla karitsan sisäfileitä, jotka marinoin rosmariinilla ja valkosipulilla. Paistoin lihat voissa ja käytin vielä lopuksi hetken uunissa, kun katoimme lounaan pöytään. Lisäksi tarjolla oli kermajuureksia, vihreää parsaa ja metsäsienisalaattia. Parsa oli tällä kertaa kotoisin Perusta.

Karitsan sisäfileitä ei tarvitse laittaa uuniin varsinaisesti jälkikypsymään, kun ne paistuvat kypsiksi pannulla. Voita laitoin vain paistinpannun takia, kun sitä ei saa kuumentaa ilman rasvaa. Paistorasvaksi olisi riittänyt marinadin öljy. Kuitenkin oli kaksinverroin parempaa vielä, kun lihassa maistui voikin.

Ruokajuomana kenokaulapunaviiniä, joka ei ollut liian tuhdinmakuista, ja kylmää vettä.



noin 1kg maustamattomia karitsan sisäfileitä
2-3 rosmariinin oksaa
2 valkosipulinkynttä
noin 1dl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl mustapippuria


Silppua rosmariini ja valkosipulinkynnet. Sekoita sekaan oliiviöljy sekä mausteet.

Kuivaa sisäfileet talouspaperilla ja poista kalvot varovasti. Lisää marinadiin ja kääntele hyvin niin, että jokaisessa sisäfileessä on marinadia. Anna maustua muutama tunti.

Paista fileet kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoa heti.

9 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nami nami, Olipa niin herkullista.

Heli kirjoitti...

Oli todella hyvää. Paistaessa lievä lampaantuoksu häiritsi kokkia, mutta maku oli oikein onnistunut!

Anonyymi kirjoitti...

Blogisi tuli ekana, kun Googlesta etsimme vinkkiä karitsan sisäfilén laittamiseen. Iso kiitos mainiosta marinadivinkistä, tuli oikein hyvää perunamuusin ja suppilovahverokastikkeen kera!

Heli kirjoitti...

Hei!

Kiitos kovasti kommentistasi!

Olipa tosi kiva kuulla vinkin toimivuudesta, mahtavaa! :) Teidän ateria kokonaisuudessaan kuulosti herkulliselta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä, fileistä tuli erinomaisia - suorastaan sulivat suussa.

Heli kirjoitti...

Oi, ihanaa, että onnistui ja ruoka maistui. Aivan mahtavaa kuulla tällaisia kommentteja! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällä reseptillä tehty jo monta kertaa. Poikani lempiruokaa ja muidenkin suosikki. Kiitos ohjeesta!

Marja-Liisa K kirjoitti...

Voi että oli hyvää, teen varmasti toisenkin kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Jopas oli herkullisia. Tällä reseptillä teen toistekin. Kiitos reseptistä!