sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Makkaralasagne

Ideat taas sinkoilee sinne tänne ja tuonne. Ruokasuunnitelmat vaihtuu lennossa.

Aluksi oli tarkoitukseni tehdä tästä raakamakkarasta chorizo-makkaran kanssa paprikaista kaalipataa. Sitten päätinkin käyttää chorizon paprikan kanssa toiseen ruokaan.

Ja raakamakkarasta päädyin tekemään lasagnen, kun löysin niitä herkullisia ruskeita herkkusieniäkin. Harmillista kylläkin, etten enää samaa raakamakkaraa löytänyt toista pakettia. Oli vissiin jokin kampanjatuote enkä sitten lähtenyt laittamaan mitään muutakaan raakamakkaraa tähän sekaan.

Koska en saanut lisää samanlaista makkaraa, niin olisin tarjonnut lasagnea possunnoisettien kanssa päivällisruoaksi pitkän matkan taittaneille pakastinkaapin hakijoille. Mutta hepä olivat käyneet matkalla syömässä, joten saimme sitten kahdestaan tyytyä tähän versioon. Tosi hyvää tuli, vaikkei kuvasta tullutkaan, kun lasagne päätti tehdä kuperkeikan lautaselle.


2pkt (á 260g) raakamakkaraa (tässä: 1pkt olutmakkaraa)
200g ruskeita herkkusieniä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä (tässä: 1 yksikyntinen valkosipuli)
mustapippuria myllystä
 
50g voita
1dl vehnäjauhoja
9dl täysmaitoa
1pkt (250g) viherpippuri koskenlaskija-juustoa
1-2tl dijon-sinappia
 
12-13 lasagnelevyä
100g juustoraastetta (emmental tms., tässä: grevé-juustoa)
 
Kuumenna paistinpannu ja purista raakamakkaroiden sisälmykset pannulle. Lisää silputut sipulit ja valkosipulit. Viipaloi herkkusienet ja lisää pannulle. Hauduta kypsäksi. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria myllystä.

Sulata voi kasarissa. Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin voihin. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Kuutioi joukkoon koskenlaskija-juusto. Sekoita koko ajan, jottei kastike ota pohjaan ja jotta juusto sekoittuu kastikkeeseen. Lisää vielä dijon-sinappia. Anna hautua miedolla lämmöllä.
Lasagnet näyttävät vuoassa aina miltei identtisiltä.
 
Kokoa lasagne niin, että laitat kerroksen juustokastiketta pohjalle. Sitten kerros lasagenlevyjä uunivuokaan, makkarapaistosta ja juustokastiketta. Toista tämä kertaalleen ja levitä juustokastike päällimmäiseksi. Ripottele juustoraaste päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Tarjoa vaikka raikkaan vuonankaalisalaatin kera.

Makkaralasagnea possunnoisettien kera.
Paistoin possua voissa ja lisäsin mausteeksi
persiljaa, himalajan suolaa, mustapippuria
sekä muutaman tipan tryffeliöljyä.
Kelpo arkiruoka ja valmistuu nopeasti ;)
Kuva lisätty 18.9.2012

1 kommentti:

sini kirjoitti...

Kävi mielessä, että olisi hauska tehdä makkaralasagnea, joten mitäpä muutakaan kuin google käyttöön! Sinun resepti oli ensimmäisten joukossa ja vaikutti herkulliselta jo lähdössä. Enkä erehtynyt. Tuli niin hyvää lasagnea että ehdottomasti jää pysyvään käyttöön tämä resepti! Kiitos ja nam! 😍