sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Teriyakilohi

Töissä söin työpaikkaruokalan Aasian viikolla maukasta teriyakilohta, jonka reseptikin löytyy jopa netistä. Jos resepti menee hukkaan tai ei muista sitä lähettäneensä omaan sähköpostiin, niin oikein kirjoitettuna on hieman työlästä löytää. Löytyi kuitenkin, kun kaiveli muistia.

Tämä on todella hyvää ja kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja kastike ilman muuta tehdä itse!

Poikkesin reseptistä siinä, etten paistanut annospaloja, vaan samoin kuin töissä, kokonaisen fileen. Ohjeeni on nyt sen mukainen.


noin 700g lohta nahkoineen
 
teriyaki-kastike:
 
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
½dl soijakastiketta
2rkl Ketjap manis -soijakastiketta
1rkl hunajaa
½dl fariinisokeria
1rkl riisiviinietikkaa
1rkl vettä
1½tl Maizena-maissitärkkelystä
 
lisäksi:
 
2 kevätsipulia silputtuna
 
Valmista ensin teriyaki-kastike. Yhdistä kastikeainekset kattilassa. Keitä pari minuuttia. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys ja kaada suurus kiehuvan kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin. Keitä pari minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa lohifileeseen muutamia, noin 1 cm:n syviä viiltoja. Hiero teriyaki-kastike kalan pintaan huolella. Kypsennä 225 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Lisää paistetun kalan päälle kevätsipulisilppu ja tarjoa basmatiriisin sekä voissa pyöräytettyjen sokeriherneiden kanssa.


2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Tämä vaatii pitkää harkintaa. Priimat ainekset, mutta mulla alkoi tökkiä fariinisokerin kohdalla. Ketjap manis on älyttömän makeaa ja voipi olla, että se riittäisi minulle makeudeksi. Laitan mietintämyssyyn. Loistava ohje sinänsä!

Heli kirjoitti...

Harkitsepa tarkkaan ;) Kastikkeesta ei tule ältsin makeaa, sillä suolaista soijakastiketta tulee kuitenkin saman verran fariinisokerin kanssa ja ketjapia pari ruokalusikallista.