perjantai 14. kesäkuuta 2013

Avoin kalavoileipäkakku rouhitusta saaristolaisleivästä

Halusin kokeilla kalavoileipäkakkua rouhitusta leivästä. Ajatuksena myös jättää kakku avoimeksi niin ettei sitä päällystetä.

Kakku onnistui oikein hyvin ja oli herkullista. Saaristolaisleipähän muutenkin sopii mainiosti kalan kanssa tarjottavaksi ja niin se maistui hyvin tässä kakussakin.

Tällainen avoin kakku ei kuitenkaan ole mielestäni kovin kaunis, kun kakun sisuskerrokset ovat näkyvillä. Toki ulkonäköä voisi kehitellä.

Oikein oivasti onnistunut kokeilu siis. Voisin tehdä toistekin :)


leipäkerrokset:

 
¾ saaristolaisleipää rouhittuna
noin 1dl kasvislientä
 
kalatäyte:
 
400-500g savulohta
½dl kermaa
½ ruukkua tilliä
sitruunamehua
mustapippuria
 
katkatäyte:
 
150g katkarapuja
½rs maustamatonta tuorejuustoa
1 kevätsipulia
2rkl majoneesia
päälle:
 
3 kananmunaa
½rs maustamatonta tuorejuustoa
 
Rouhi saaristolaisleipä raastinraudalla. Sekoita joukkoon kasvisliemi.
 
Silppua savulohi kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon kerma, silputtu tilli, hieman sitruunamehua ja mustapippuria myllystä
 
Hienonna sulatettuna katkarapuja hieman. Silppua kevätsipuli. Sekoita hienonnetut katkaravut, silputtu kevätsipuli sekä tuorejuusto ja majoneesi.
 
Kokoa kakku esim. kelmutettuun kakkuvuokaan. Pohjalle neljäsosa leipärouheesta, sitten puolet savulohitäytteestä. Seuraavaksi jälleen neljäsosa leipärouheesta ja katkaraputäyte. Viimeiseksi neljäsosa leipärouheesta, loppu savulohitäyte ja loppu leipärouhe. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
 
Tee kananmunatäyte. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja pursota päälle kananmunatäyte. Voit koristella halutessasi katkaravuilla, kylmäsavulohella ja tillillä.



Ei kommentteja: