perjantai 7. kesäkuuta 2013

Bataatti-sipulikeitto

Bataatti on yksi suosikeistamme sosekeittoja tehdessä. Saahan siitä toki maukasta pyrettä, lohkobataatteja uunissakin. Nytpä tulikin mieleen, että voisi joskus kokeilla myös bataattia pyttikseen :)

Tällä kertaa tein sipulisen bataattisosekeiton. Laitoin keittoon punasipulin lisäksi Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa. Keiton päälle vielä paahdettua sipulia. Tulipa herkullista!


1-1½l vettä
1 kanaliemikuutio
2 punasipulia
2 keskikokoista bataattia
1tl viherpippuria
½pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa
ripaus sormisuolaa
 
päälle:
 
paahdettua sipulia
 
Kuumenna vesi ja laita sekaan kanaliemikuutio. Lohko kuoritut punasipulit ja bataatit. Heitä mukaan viherpippurit ja anna kiehua vartin verran.
 
Kun bataatit ovat kypsiä, soseuta keitto. Lisää joukkoon sulatejuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
 
Tarjoa paahdetun sipulin kanssa.


Ei kommentteja: