maanantai 3. kesäkuuta 2013

Juustopaneroitua possua

Viikonloppuna jäi possunulkofile laittamatta, joten päätin tehdä sitten arki-illan ruoaksi juustoisia filepihvejä. Nämä onnistuivat oikein hyvin. Pihveistä tuli päältä rapeita, mutta sisältä herkullisen meheviä.

Pihvien vielä ollessa jälkikypsennyksessä uunissa tein nopean kasvishöystön, johon tuli munakoisoa, kesäkurpitsaa, sipulia. Paistoin kasvikset oliiviöljyssä ja maustoin mustapippurilla sekä suolalla. Ehdin vielä ennen ruokailua sekoittaa maustamattomasta jogurtista, yrteistä (persiljaa, rucolaa), suolasta ja mustapippurista.


2kpl ulkofilepihviä/ruokailija
4rkl vehnäjauhoja
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
1dl raastettua parmesaania
2dl raastettua gruyereä tai hienoksi raastettua mustaleimaemmentalia
 
Nosta possunliha huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen valmistusta. Mausta vehnäjauho suolalla ja mustapippurilla. Levitä pihvit ensin vehnäjauhossa, kasta sitten kananmunaan, jonka rakenne on rikottu. Painele pintaan viimeiseksi juustoraaste.
 
Paista pihveihin rapea, kullankeltainen pinta ja anna vielä jälkikypsyä uunin keskitasolla 100 asteessa kymmenisen minuuttia.


Ei kommentteja: