sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Äijämuffinssit

Sain serkultani Pirjolta idean kokeilla sunnuntaiaamiaiselle tällaisia äijämuffinsseja :) Aineksista olin perillä, mutta kuitenkin hoksasin tehneeni virheen. Senkin voi toki seuraavalla kerralla oikaista.

Ohjeistuksessa nimittäin oli, että muffinssien pohjaksi tulee pala ruisleipää. Minä tein hienosti stanssaamalla pyöreät leipäset...paahtoleivästä. Enkä paahtanut niitä. Näin sitä oppii, kun pehmeää, kostunutta pohjaa syö.

Serkkuni mukaan näihin on ihan parasta Kylmäsen lämminsavupekoniviipaleet, mutta en niitä pääsiäisreissulla ehtinyt käydä ostamassa ja tokkopa täältä pääkaupunkiseudulta niitä saa, vaikka muita Kylmäsen tuotteita täällä onkin marketeissa myynnissä.

Kananmunasta tuli mielestäni liian kuiva, kun laitoin muffinssin kaikkine täytteineen samanaikaisesti paistumaan. En tosin osannut ratkaista ongelmaa, miten paistaa pekoni muffinssivuoassa niin, ettei reunat lörpsähdä paiston aikana. Foliota ja paistoherneitä apuna käyttäen? Kokonaisuus olisi herkullisempi, jos kananmunan lisäisi vaikka vain 3-5 minuutiksi paiston loppuvaiheessa. Pitää kokeilla eri tekniikalla seuraavan kerran.

Sen verran ruokaisia ovat, että pari äijämuffinssia per ruokailija riittää. Ohjeesta tulee kuusi muffinssia.


3 ruis- tai paahtoleipää
2rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ punainen paprika
suolaa
mustapippuria
6 siivua pekonia
6 kananmunaa
ripaus sormisuolaa
ripaus savustettua paprikajauhetta (makea)
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 
Leikkaa leivästä muffinssivuoanpohjan kokoiset leipäset. Paahda pannulla rapeaksi. Lisää oliiviöljyä paistinpannulle ja kuullota sipuli-, valkosipulinkynsi- sekä paprikasilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 
Nosta leipäset muffinssivuoan pohjalle. Kiedo pekoni kuhunkin vuokaan reunoille. Nosta sipuli-paprikapaistosta jokaiseen vuokaan. Riko kananmunat yksi kerrallaan esim. juomalasiin tai kaatimeen ja kaada päällimmäiseksi. Ripota päälle hyppysellinen sormisuolaa ja savustettua paprikajauhetta kullekin muffinssille.
 
Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
 



Ei kommentteja: