sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäispavlova (gluteeniton)

Pääsiäisen jälkiruoka- ja kahvitteluherkuksi päätin valmistaa jotain gluteenitonta. Lisäksi halusin kokeilla uutta Laitilan Proegg valkuainen-tuotetta. Päälle ihanaa passionhedelmätahnaa ja persikkaa.

Tein siis vaniljanmakuista marenkia pavlovaa varten. Marenki onnistui vaivattomasti valkuaisista, jotka oli pakattu purkkiin :) Laitilan Kanatarhalta on tullut markkinoille tänä keväänä uutuus tuote nimeltä Laitilan Proegg valkuainen. Otin purkin suoraan jääkaapista ja aloin vatkauspuuhiin. Todella nopeasti valkuainen alkoi vaahtoutua ja marengista tuli todella paksua ja täyteläistä sitä mukaa, kun lisäsin sokeria. Olin yllättynyt!

Täytteeksi vatkasin kermaa vaahdoksi, kuutioin persikkaa, pohjalle sivelin passionhedelmätahnaa ja päälle pursotin passion-valkosuklaaganachea. Jopas oli herkullinen pääsiäispäivälounaan päätös.


pavlova-marengit
 
1,3dl valkuaista
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl maizenaa
1tl omenaviinietikkaa
 
täytteeksi
 
1prk (2dl) kermaa
1 iso purkki persikka
1dl passion-valkosuklaaganachea
 
Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja lisää sitten vähitellen sokeria sekaan. Valmis marenkivaahto on paksua ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon vaniljasokeri sekä maizena. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
 
Levitä teelusikalliset öljyä leivinpaperille pyöreitä pohjia varten. Jaa massa kahteen osaan ja muotoile haluamaasi muotoon. Paista marengit uunissa 100 asteessa noin 1½ tuntia. Anna jäähtyä hyvin.
 
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Nosta yksi marenkipohja tarjoiluvadille. Lusikoi päälle hieman passionhedelmätahnaa, sitten puolet kermavaahdosta, puolet kuutioiduista persikoista. Pursota päälle passion-valkosuklaaganachea. Nosta päälle toinen marenkipohja ja lisää samalla tavalla täytteet.
 
Tarjoa heti!

Ei kommentteja: