keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Lasagne paahdetusta tankoparsasta

Amerikkalainen kaverimme Nancy postaa aina kivoja reseptejä facebook-seinällään ja tämä suorastaan porautui sekä minun että mieheni silmiin, onhan tankoparsa molempien kevätherkkua!

Tälle lasagnelle voisi säveltää oodin, jos osaisi. Todella hyvää. Toisaalta voiko tuolla tankoparsa- ja juustomäärällä lopputuloksesta tulla huonoa? Ei todellakaan.

Lasagnessa oli myös kiva uusi juttu minulle. Valkokastikkeeseen tulee nimittäin muskotin sijaan neilikkaa! Enpä ole moista ennen kokeillut, mutta antoi kivan mausteisen säväyksen kastikkeeseen.

Muuntelin hieman alkuperäistä Taste of Home-sivuston ohjetta Roasted Asparagus Lasagna. Yritin kerrankin pysyä ruodussa ;)


2 nippua (á 500g) vihreää tuoretta tankoparsaa
1rs (250g) ruskeita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 nippu (100g) kevätsipulia
2rkl oliiviöljyä
2rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
5dl täysmaitoa
suolaa
valkopippuria
ripaus neilikkaa
12 lasagnelevyä
4dl raastettua mozzarellaa
2dl raastettua parmesaania
 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Käsittele tankoparsat (huuhtele, poista kovat kannat, kuori ohuelti tarvittaessa) ja katko 3-5cm paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja valkosipulit. Laita uunivuokaan ja lisää öljy. Kääntele öljyssä ja paahda uunin yläosassa noin 10-15 minuuttia. Kääntele ja lisää lopuksi vielä kevätsipulipalat. Paahda vielä viitisen minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
 
Tee valkokastike. Sulata voi kasarissa ja lisää vehnäjauho. Älä ruskista. Lisää vähissä erin maitoa ja sekoita hyvin. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja neilikalla. Anna hautua miedolla lämmöllä.
 
Raasta parmesaani valmiiksi ennen lasagnen kokoamista.
 
Laita lasagnevuoan pohjalle hieman parsojen ja sienten paahtolientä, laita pohjalle neljä lasagnelevyä. Nosta kolmannes parsa-herkkusienipaistoksesta, kaada päälle kolmannes kastikkeesta, samoin mozzarellaa ja parmesaania. Toista toimenpide vielä kaksi kertaa. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Nosta lämpötilaa (ja grillivastus päälle) jälleen 225 asteeseen ja anna paistua vielä 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja: