sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Pistaasicaesarsalaatti

Caesarsalaattia en olekaan tehnyt kastikkeesta lähtien pitkään aikaan. No nyt oli siis jo aikakin tehdä!

Menin lankaan kastiketta valmistaessani, sillä osa aineksista oli huoneenlämpöisiä, osa jääkaappikylmiä. Siinä sitten hetken ihmettelin, miksiköhän tämä kastike nyt juoksettuu. Yritin pelastaa tilanteen lirauksella punaviinietikkaa ja vettä, mutta ei mitään muutosta. No, ajattelin sitten vielä kokeilla kylmähoitoa ja jääkaappi pelasti kuin pelastikin kastikkeen, jonka jo meinasin heivata pois.

Nimittäin sillä aikaa, kun valmistelin salaattia muuten, kastike sain viilentyä jääkaapissa ja sen jälkeen ei tarvinnut kuin vähän vispilää näyttää, niin kastikkeesta tuli täyteläisen kuohkeaa ja pehmeää.


caesar-kastike:
 
1 keltuainen
1½rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1dl oliiviöljyä
1-2 sardellifilettä
½tl worchesterhirekastiketta
25g raastettuna parmesaania
1½rkl kermaa
(1tl punaviinietikkaa ja 1tl vettä)
 
lisäksi salaattiin tarvitset:
 
1 cosmopolitan-salaatti
2-3rkl parmesaanilastuja
noin 1dl pistaasipähkinöitä
2-3 paahtoleipää+oliiviöljyä krutongeiksi
 
Laita kaikki kastikeainekset korkeaan kippoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mikäli kastike ei paksuunnu sekoittaessa, lisää punaviinietikka ja vesi. Laita jääkaappiin ja valmistele sillä aikaa muut salaattiainekset.
 
Huuhtele, kuivaa ja leikkaa salaatti reiluiksi suikaleiksi. Leikkaa parmesaanista leveitä lastuja. Kuori pistaasipähkinät. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä kuumalla pannulla.
 
Ota kastike jääkaapista ja sekoita tarvittaessa tasaiseksi kastikkeeksi vispilällä. Laita 2/3 kastikkeesta salaattikulhoon. Levittele hieman reunoillekin. Lisää salaatti ja sekoita. Lisää vielä parmesaanilastut, pistaasipähkinät ja krutongit. Valuta päälle loppu kastike ja tarjoile heti.
 

Pistaasicaesarsalaatin kanssa tarjoilin chipotlekastikkeella
maustettua ja glaseerattua possunkylkeä.
 

Ei kommentteja: