lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mango-nuudelisalaatti

Alkuruoaksi nautimme siis kylmää gazpachoa, pääruoaksi jotain grillistä. Aiemmasta ribsien grillailusta jäi sopivasti chipotlekastiketta jäljelle, joten käytin sen tähän. Kenties kuitenkin aasialaisvaikutteiseen salaattiin sopisi myös aiempi tekemäni maustekastike ribsejä maustamaan. No nytten miedonmakuisen salaatin kera oli vähän hotimmat ribsit :)

Ohje salaattiin on kesän Maku 4/2014-lehdestä. Alkuperäinen ohje on suurelle porukalle, meille tein reilusti puolitetun annoksen ja mies söi sitä vielä viikollakin. Tämäkin on hyvä kesäinen ohje, sillä sisällä keittämistä tai paistamista ei vaadita. Riisinuudeleihin voi veden kiehauttaa keittimellä tai vaikka mikrolla, kuten minä tein.

Muokkasin alkuperäistä ohjetta oman makuni mukaan. En edelleenkään pidä tuoreesta korianterista, joten pyyhin pois sen ohjeesta kokonaan ja korvasin lehtipersiljalla.


100g riisinuudeleita
1rkl oliiviöljyä
3 porkkanaa
1 kypsä mango
1 ruukku lehtipersiljaa
1 punainen chili
1 limen mehu
reilu 1 rkl seesamiöljyä
1rkl oliiviöljyä
1rkl ruokokidesokeria
reilu 1dl suolacashewpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
 
Pehmennä lyhyeksi murskatut riisinuudelit kuumassa vedessä. Siivilöi ja sekoita nuudeleihin öljy, jottei ne paakkuunnu.
 
Kuori porkkanat ja suikaloi esim. juusto- tai parmesaanihöylällä. Leikkaa mango puoleksi niin, että saat kiven pois. Puolita puolikkaat ja poista kuori. Suikaloi hedelmäliha. Huuhtele ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Voit halutessasi poistaa siemenet ennen leikkaamista.
 
Yhdistä ainekset kulhossa riisinuudelien kanssa suolapähkinöitä lukuunottamatta. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
 
Lisää rouhitut suolapähkinät ja tarjoa.


Ei kommentteja: