tiistai 30. syyskuuta 2014

Banaanikakku vaahterasiirappikuorrutteella Matt Prestonin ohjeella (engl. Rockstar banana bread)

Australian Masterchefiä tuomaroi Gary Mehiganin ja George Calombarisin kanssa Matt Preston. Hän on se iso, hieman nyrpeänoloinen kaveri. Varmaan oikeasti tosi mukava mies :) Ainakin tuntui melkein rokkaavan tätä kakkua tehdessään!

Tässä päivänä muutamana oli oppituntipäivä ja Matt teki yksinkertaisen, mutta ah niin houkuttelevan näköisen banaanikakun. Ja kuorrutti sen vielä vaahterasiirappikuorrutteella sekä paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Tätä kakkua oli siis tehtävä.

Mattin ohjeen mukaan banaanit piti olla todella ylikypsiä, mutta minulla sellaisia ei nyt sattunut olemaan. Kypsistäkin banaaneista tuli kelpo kakku. Ja aineksia ei tarvitse olla monen montaa eikä mitään mausteitakaan kakkuun laiteta.

Minulla taikina "juoksettui", kun olin vatkannut banaanit joukkoon, mutta se ei haittaa kakkutaikinassa, koska joukkoon sekoitettiin vielä kuivat aineet. Jos kuorrute olisi leikannut, niin silloin se olisi pitänyt tehdä uudelleen, mutta taikinaa on turhaa heittää pois.

Kakku oli samana päivänä leivottuna suussa sulavaa, mutta vielä parempaa seuraavana. Todella hyvää, kokeile vaikka!!!


kakkutaikina:
 
125g voita huoneenlämpöisenä
2½dl sokeria
2 kananmunaa
3 ylikypsää banaania (minulla oli kaksi isoa kypsää)
260g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
hyppysellinen sormisuolaa
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Kuori ja sekoita vatkaimella banaanit taikinapohjaan. Mittaa vehnäjauhot ja sooda sekä suola. Sekoita käännellen taikinaksi.
 
Voitele vähintään litran vetoinen mielellään pitkulainen paistovuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 55 minuuttia.
 
Anna kakun hetki jäähtyä ritilän päällä ja kumoa sitten jäähtymään ilman vuokaa ennen kuorruttamista.
 
kuorrute:
 
100g huoneenlämpöistä voita
1¼dl sokeria (käytin tomusokeria)
½tl vaniljauutetta (hups, unohdin!)
reilu ½dl vaahterasiirappia
 
päälle:
 
reilu desi pekaanipähkinöitä paahdettuna
 
Paahda ensin pekaanipähkinät kuumalla pannulla. Kaada pois pannulta ja anna jäähtyä.
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää (muistaessasi) vaniljauute. Kaada sitten vähissä erin vaahterasiirappi vaahtoon.
 
Levitä kuorrute kakun päälle ja vähän reunoillekin. Asettele tai ripottele paahdetut pekaanipähkinät viimeiseksi päälle.



Ei kommentteja: