tiistai 23. syyskuuta 2014

Bataattikookoskeitto

Piti ihan tarkistaa, että olenkos joskus tehnyt jo tällaista keittoa, mutta en ainakaan blogiin ole päivittänyt. Jos olisinkin tehnyt, niin varmasti kauan aikaa sitten, koska ei muistunut kerta mieleen. Tai sitten muisti pettää, voi olla sitäkin.

Joka tapauksessa halusin maukasta, mutta silti vatsaystävällistä keittoa tänään. Lopputuloksesta tuli samettisen pehmeä. Piti miestäkin toppuutella, ettei kolmatta lautasellista hae. No ei meillä muuten rajoiteta, mutta halusin huomiseksi lounasruoan itselleni. Sitä jäikin sopiva lautasannos vielä lämmitettäväksi.

Ainekset ovat yksinkertaiset ja keitto valmistuu miltei itsekseen, kun on pilkkonut sipulit ja bataatit kattilaan. Kypsennys, soseutus ja keitto on valmis. Puolessa tunnissa.


2rkl oliiviöljyä
1  isohko keltasipuli
1 pieni punasipuli
1tl jauhettua korianteria
2 keskikokoista bataattia
5dl vettä
1 kanaliemikuutio
mustapippuria myllystä
ripaus savusuolaa
½ sitruunan mehu
1tlk (2dl) kookosmaitoa
 
tarjoiluun:
 
viikunabalsamicoa
 
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuori ja pilko sipulit. Lisää jauhetun korianterin kanssa kattilaan ja kuullota.
 
Kuori ja pilko bataatit. Lisää sipulin joukkoon ja sekoita. Kaada vesi kattilaan ja heitä perään kanaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen vartin verran.
 
Mausta mustapippurilla ja savusuolalla. Purista sitruunasta mehu keittoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kookosmaito ja sekoita vielä samettisen pehmeäksi. Tarkista maku.
 
Tarjoillessa voit tiputtaa muutamia tippoja balsamicoa keiton pinnalle ja tehdä puutikulla kauniin kuvion. Tai hörppiä keiton siltään parempiin suihin, nam!


Ei kommentteja: