perjantai 12. syyskuuta 2014

Jauhelihatäytteiset quesadillat (es. Quesadillas con carne)

Idea näihin jauhelihalla ja juustolla täytettyihin tortilloihin lähti Valion uutuustuotteesta, Tex Mex-juustoraasteesta. Olin mainoksen uhri jo toistamiseen ja ostin pussukan.

Valmistin jauhelihatäytteen jo pari päivää sitten, ettei tiskistä ostettu jauheliha menisi pilalle. Aiemmin viikolla en näitä olisi uskaltanut syödä, vaikka lopputulos osoittautuikin maltillisesti maustetuksi.

Tortillalevyt löytyivät Lidlistä, ihanan pehmeitä ja isoja. Niitä saa myös täysjyväversiona, nämä tavallisia. Hyvälaatuisia, tosiaan pehmeitä eikä repeilleet ollenkaan. Leikkautuivat hyvin ja olivat paiston jälkeen ihanan rapeita. Ja mikä parasta, hinta-laatusuhde kohdillaan.

Juustona oli siis tex mex-juustoraastetta, mutta myös mozzarella-emmentalraastetta. Hoksasinpa muuten juuri, että Lidlissä on aika ajoin jotain meksikolaistyylistä cheddaria ollut myynnissä palana. Sillä voisi varmaan korvata valmiin raasteen. Tai no tietty millä tahansa juustolla oikeastaan ja maustaa sen oman mielen mukaan :) Mielikuvitus vaan mukaan ruoanlaittoon.

Quesadillojen kanssa meillä oli itse tehtyä guacamoledippiä, ranskankermaa ja miehelle vielä hottia salsaa.


1pkt (6kpl) isoja tortillalättyjä
½pss tex mex-juustoraastetta
½pss mozzarella- ja/tai emmental-raastetta
 
jauhelihatäyte:
 
500g naudan paistijauhelihaa
1 keskikokoinen makea sipuli
1rkl öljyä
1tl jauhettua korianteria
1tl kuivattua paprikarouhetta
1tl juustokuminaa
mustapippuria myllystä
½tl merisuolaa
1prk La Costeña salsaa
2rkl tomaattipyrettä
noin 1dl vettä
 
Täytettä pitää olla sopivasti, muttei liikaa.
Paahda jauhelihaa kuumalla pannulla. Lisää silputtu sipuli ja öljy sekä mausteet. Kuullota, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää salsa, tomaattipyre ja vesi. Anna hautua hetki, jäähdytä ennen käyttöä. Voit tehdä täytteen jo etukäteen edellispäivänä, jotta maut tasaantuvat. 
 
Paahda kuivalla pannulla molemmin puolin.
 

 
 
Ripottele tortillan puolikkaalle ensin juustoraastetta, sitten nosta pari kolme lusikallista jauhelihatäytettä ja vielä toista juustoraastetta päälle. Paina tortilla taskuksi ja nosta kuumalle pannulle. Paahda keskilämmöllä molemmin puolin ja nosta sitten ritilän päälle hetkeksi.
 
Leikkaa tortilla neljään osaan ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.
 

Minulle guacamoledippiä ja ranskankermaa quesadillojen kera.

Ei kommentteja: