lauantai 25. lokakuuta 2014

Köyhän miehen parmesaani (it. Pangritata) - mallia kuiva leipä

Myönnän heti alkuun, että minulla tästä tuotoksesta tuli enempi krutonkia kuin leipämurua. Annosta varten ostamani maalaissämpylät nimittäin ehtivät hieman kuivahtaa eikä niiden sisuksista olisi ollut nimeksikään valmista "parmesaania".

Jauhoin leipäpaloja veitsellä hienommaksi. Nyt vasta hoksaan, että meillähän on lihamyllykin, jolla olisin saanut murua aikaiseksi. Huoh.

Köyhän miehen parmesaani on siis leipämurusta paistettuna oliiviöljyssä. Minun versiooni tuli lisäksi valkosipulia, sitruunankuoriraastetta ja lehtipersiljaa. Joissakin ohjeissa oli chiliäkin.

Hyvin kuitenkin sopi alkupalan oheen.

Lähikuva, mutta ei tämä ihan murusta ollut, mutta hyvää silti.

6dl (tummaa) maalaisleipää murusteltuna
1dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan kuori raastettuna
½dl lehtipersiljaa silputtuna
 
Murusta leivän sisustaa (ei kuorta niin kuin minä hätäpäissäni tein). Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paahda siinä leivänmuru sekä silputtu valkosipulinkynsi. Lopuksi lisää sitruunankuoriraaste ja silputtu lehtipersilja.
 
Tarjoa esim. pastan päällä parmesaanin tapaan.


Ei kommentteja: