lauantai 25. lokakuuta 2014

Limoncello-minttusorbetti

Illallisen toisena jälkiruokana tarjosin viileää, raikkaan sitruunaista, mutta kuitenkin makeaa itsetehtyä sorbettia. Ohjeen otin myrecipes.com-sivustolta ja muokkasin sitä.

Kiehautin nimittäin veden ja sokerin kanssa sitruunan mehun, kun reseptissä pyydettiin kiehauttamaan limoncello. Voi tehdä kumminpäin haluaa, minun versiossani likööri maistui.

Sorbetti oli tosi helppo tehdä, vaikka aikaa kuluu odotteluun, siis nesteen viilentämiseen jne. Kun tekemistä riittää, niin se valmistus hoituu "siinä sivussa". Tein oman sorbettini jäätelökoneella, joten minun ei tarvinnut rampata pakastimella möyhimässä sorbettia, vaan laitoin sen vain pakkaseen odottamaan tarjoilua.


sitrusliemi:
 
5dl vettä
2½dl tuorepuristettua sitruunan mehua
3¼dl sokeria
1¼dl limoncelloa
1¼dl hienonnettua vahvaa minttua
 
Kaada kattilaan vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Ota pois liedeltä ja lisää limoncello sekä silputtu minttu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siivilöi ja laita jääkaappiin kylmenemään.
 
Kaada sitrusliemi jäätelökoneeseen. Sorbetti valmistuu 20 minuutissa. Siirrä pakastusrasiaan ja pakasta ainakin tunti ennen tarjoilua.
 
Tarjoa vaikka tuoreiden karhunvatukoiden tai vadelmien kera tai jonkin muun jälkiruoan ohessa.
 
VINKKI! Sorbetin voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta. Kaada kylmä liemi laakeaan pakastusta kestävään astiaan ja anna jäätyä pakastimessa. Käy välillä sekoittamassa sorbettimassa haarukalla.



Ei kommentteja: