tiistai 14. lokakuuta 2014

Tomaattisalsa paahdetuista kirsikkatomaateista

Tulipa tänään sopivasti tilaajalahjaksi saamani Santoku-keraaminen veitsi. Testasin sitä samantien kirsikkatomaatteja leikatessa. Huh, suorastaan pelottavan terävästi leikkaa. Nyt pelkää pudottavani sen lattialle...

Kun sain kirsikkatomaatit uuniin paahtumaan, silppusin hieman punasipulia ja lehtipersiljaa salsan sekaan. Ja siinä välissä leikkelin myös broilerin paistileikkeet suupaloiksi tulevaa ruokaa varten. Broilerinpalat eivät siis olleet osa salsaa :D Mainitsinpahan muuten vain tuota uutta veistä testaillessani.

Vaikka olin "yövuorossa" töissä, päätin silti tehdä tänään hieman työläämmän iltaruoan meille vuosipäivän kunniaksi. Kirsikkatomaateista siis paahtaen salsaa, cheddarista ja savupaprikajauheesta juustodippiä, tummaa riisiä sekä nachomurussa leivitettyä broileria. Varsinainen arkiruoka juu :)

Salsasta tuli herkullisen makeahkoa paahdetuista kirsikkatomaateista. Näin salsa valmistuu...


1rs (250g) (suomalaisia) kirsikkatomatteja
2 valkosipulinkynttä
hieman oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
ripaus sormisuolaa
1rkl silputtua punasipulia
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
loraus oliiviöljyä
 
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
 
Huuhtele ja puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä molemmat folion päälle uunipellille. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä, mustapippuria myllystä ja sormisuolaa.
 
Paahda uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes tomaatin puolikkaat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kaada paahtuneet tomaatit ja valkosipuliviipaleet kulhoon. Lisää silputtu punasipuli ja lehtipersilja. Lorauta sekaan vielä oliiviöljyä ja sekoita.
 
Tarjoa aterialla lisäkkeenä, pihvin ohessa tai vaikka paahdetun maalaisleivän päällä bruschettan tapaan.


Ei kommentteja: