torstai 13. marraskuuta 2014

Broilerifilonyytit hunajaisella salaattipedillä - suikalekokkisatoa

Sain ystävältäni Päikiltä  syyskuun puolella yllätyksellisen whatsup-viestin, että "jokos olet osallistunut Kariniemen Suomen paras suikalekokki-kilpailuun?" No en ollut moisesta kilpailusta kuullutkaan ja tuskin olisin osallistunutkaan, ellei ystävän kannustusta olisi puhelimeen ilmaantunut. Vitsinä heitin, että josko sen Hackmanin wokkipannun saisin. Sen sai nimittäin kymmenen parasta, joista vielä viisi pääsi Risto Mikkolan kanssa kokkailemaan.

Sain samantien ajatuksen, millä ruoalla voisin osallistua ja lopulta ennen kilpailuun ilmoittautumisen umpeutumista ajatukseni toteutin. Olimme tuolloin syyslomalla kotonani. Makutuomareina toimivat miehen ohella vanhempani.

Ohje on mielestäni helppo toteuttaa, koska siihen ei tule montaakaan raaka-ainetta eikä työvaihetta. Filotaikinaakaan ei perinteiseen tapaan tarvitse voidella erikseen, vaan ohuenohut taikina imee itseensä niin täytteestä kuin paistorasvastakin mehevyyttä.

Nyyttien oheen valmistin hunajaisen vuonankaalisalaatin. Sain omalta makuraadiltani myönteisiä nyökytyksiä ja kehuja, joten ei muuta kuin osallistumiskaavaketta nettiin täyttämään ja kuvan kera eteenpäin laittamaan.

Unohdin kilpailun jossain vaiheessa arkeen palattuamme, kunnes nyt marraskuun puolella yhtäkkiä hoksasin, että mitenkähän kilpailussa loppujen lopuksi kävi? Silloin, kun laitoin oman ruoan, kilpailuun oli osallistunut jo 124 reseptiä. Ajattelin, että tuskinpa on mitään jakoa noin suuressa joukossa. Yllätykseni oli sitä suurempi, kun olinkin sijoittunut 10 parhaan joukkoon yhteensä 161 osallistuneesta broilerin suikaleannoksesta!!! Kylläpä tuli hyvä mieli ja upea wokkipannu vielä lisäksi.

                              
1pkt maustamattomia broilerin filesuikaleita 
1rkl voita
1rkl oliiviöljyä
½ purjo (15cm)
½tl timjamia
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
½tl savusuolaa
6vpl vuohentuorejuustoa (esim. Président chèvres doux)
½ filotaikinapaketti
2rkl oliiviöljyä
2rkl voita
 

Laita oliiviöljy ja voi pannulle. Paista broilerin filesuikaleet suikaloidun purjon kanssa kypsäksi. Mausta paiston aikana timjamilla, sitruunan mehulla, muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä sekä savusuolalla. Anna jäähtyä.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Puolita filotaikinapaketti ja nosta jokaista nyyttiä varten kaksi levyä taitettuna työlaudalle. Jaa broileritäyte filotaikinalevyjen keskelle ja nosta päälle vuohentuorejuustoviipale. Nosta filotaikinan kapeammat reunat ja sen jälkeen pidemmät reunat nyytiksi. Purista nyytit varovasti kiinni.

Sulata voi oliiviöljyn joukkoon ja nosta filonyytit kuumalle pannulle. Anna paistua hiljalleen, kunnes nyyttien pohjat ovat rapeutuneet. Nosta uunin kestävä paistinpannu suoraan uuniin tai nosta nyytit paistonkestävään vuokaan. Paista filonyytteihin kaunis kullankeltainen pinta uunin keskitasolla noin vartin verran.

Tarjoa vuonankaalin sekä hunajavinegretin kanssa. Hunajavinegrettiin tarvitset 2rkl suomalaista juoksevaa hunajaa, 2rkl oliiviöljyä, 2rkl omenaviinietikkaa sekä ripauksen suolaa ja mustapippurirouhetta. Vuonankaalia tarvitset pari pussillista (á 150 g).


Siskoni toivomuksesta tässä kuva
palkintopannusta, joka ei olekaan
 Kovanaama (niin kuin en minäkään)
vaan Matador (tähän en kommentoi
enkä myönnä mitään). :D


 

6 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Mihinkäs kuva voittopokaalista on unohtunut?

Heli kirjoitti...

No voi hitsinpimpulat :) Pitääkö sekin vielä kuvata... Kiitos muuten onnitteluista. Luin ne sanojen välistä :p

Aili Inkeli kirjoitti...

Onneksi olkoon! On muuten erittäin hienostunut resepti. En ihmettele raadin päätöstä lainkaan.

Heli kirjoitti...

Kiitos paljon, AI! <3

Minusta tässä oli myös jotain uutta ja mielenkiintoista, mutta kuitenkin helposti valmistuvaa :D Ja hyvää makua ennen kaikkea ;)

Helna kirjoitti...

ONNEA JÄLKIKÄTEEN, senkin hitsinpimpula.

Heli kirjoitti...

Kiitos paljon!!! :D Nyt on lisätty pannustakin kuva :)